Megtérülési számítások

Manapság már nem csak azért érdemes megújuló energiaforrásban, energiatakarékos, víztakarékos megoldásokban gondolkodni, hogy nyugodt lelkiismerettel fűthessünk, világíthassunk, fürödhessünk. Számos környezetbarát, energiatakarékos technológia már gazdaságilag is belátható távon meghozza az árát.

LED-lámpák

Egy 60 wattos izzó egy óra alatt - 50 Ft/kWh-val számolva - körülbelül 3 Ft értékű elektromos energiát használ el. Egy ilyen körte a boltban 100-150 forint.
Ha ezt kiváltjuk egy hasonló fényáramot biztosító 15 wattos kompakt fénycsővel, egy óra alatt csak negyedannyit fogyasztunk, viszont amíg behozzuk egy jó minőségű kompakt fénycső kb. 8-900 forintos árát, tehát kb. 700 forintot, 933 órán át kell világítanunk. Ez napi 3 órával számolva; mondjuk egy nappaliban bőven be is jön egy év alatt.
Ha viszont LED-lámpát csavarunk a 60-as körte helyére, mondjuk egy masszív, 5 wattos, 500 lumenes, körte formájú lámpát, ami nálunk 3790 forintért kapható, óránként csupán 30 fillér a fogyasztás, vagyis a 3700 forint 1370 óra, egy év és 2-3 hónap alatt megtérül.

További nyereség, hogy a kb. 1000 órát bíró izzó és a 6-15000 órát bíró fénycső már rég elpusztult, amikor a 20-50 ezer órára tervezett LED-lámpa még mindig világítani fog.

Weboldalunk kedves látogatóinak tehát azt javasoljuk, jöjjenek be hozzánk bemutatótermünkbe, és beszéljük meg, milyen energiapazarló világítótestek kiváltására melyik LED-es lámpa lenne a megfelelő (ódzkodni érdemes az olcsó gagyitól és a többszörösen túlárazott veretes márkák termékeitől egyaránt), és pár napon belül szállítjuk a lámpákat, megbízható gyártótól, egyéves cseregaranciával.

Napelemek

Egy napelemes rendszer szereléssel, hálózatra kötéssel kisebb háztartásban akár már egymillió forint alatt kiépíthető, a megtérülés ideje akár 7-8 év is lehet.

Írjon nekünk, és segítünk pontosan kiszámolni, hogy Ön mekkora rendszer mellett milyen megtérüléssel kalkulálhat!

Kiss Zsuzsa
zoldcucc@gmail.com

Bemutatóterem: Budakeszi, Fő út 188., hétköznapokon 10-16 óráig
 
Üzemeltető: Blogger.